Preparati

Kakovost in učinkovitost preparatov Mahariši Ajurvede sta bili prepoznani tudi s strani “All India Ayurvedic Congress”, ki  je največja poklicna organizacija in najvišji organ Ajurvede v Indiji, z več kot 300.000 ajurvedskimi strokovnjaki  in člani.

Uradna potrditev predsednika te organizacije navaja, da Maharishi Ajurveda predstavlja pristno in klasično obliko ajurvede in prakticira tradicijo ajurvedskega znanja v svoji popolnosti, do stopnje, ki jo je danes sicer težko najti v Indiji.

Več najdete na: https://www.ayurveda-products.eu/content/the-brand/guaranteed-quality/

V Indiji obstaja več kot 7000 podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo ajurvedskih prepratov, vendar tako visoke standarde in kakovost težko najdemo kjer koli drugje.

Mahariši Ajurveda je združila najboljše sodobne tehnologije, proizvodnjo in kontrolo kvalitete z drevno modrostjo ajurvedskih tekstov.

Mahariši Ajurveda Indija se lahko kod edina pohvali z najštevilčnejši in najpomembnejšimi medanrodnimi certifikati kakovosti, na primer ISO 9001-2000, HACCP, GMP, BDIH, ORGANIC.

cert1

cert2cert3

Vsi proizvodi, ki jih predpišemo in so uvoženi iz Indije, prihajajo od glavnega proizvajalca “Maharishi Ayurveda Products India” (MAP Indija). To omogoča, da se ohrani nadzor, potreben za zagotovitev najvišje možne kakovosti. Večina rastlin in zelišč se prideluje na lastnih zemljiščih s trajnostno pridelavo in so pridelane v času, ko so najmočnejše. Učinkovitost rastlin se zelo razlikuje glede na sezono, cikle lune in čas dneva, ko je bilo pridelano. Uporabljajo se le surovine, ki po mnenju strokovnjakov izpolnjujejo vse potrebne zahteve po kakovosti v smislu čistosti, zrelosti ali potence.

Gojenje, spravilo, predelava, skladiščenje: vsi proizvodni postopki so pod nadzorom Sveta Vaidij (ajurvedski strokovnjaki). Ta svet Vaidij je bil ustanovljen  z vodilnimi strokovnjaki iz Indije: BD Triguna, svetovalec indijske vlade in nekdanji predsednik All India Ayurvedic kongres; Balraj Maharshi, vodilni strokovnjak v Dravyaguna, identifikaciji in uporabi zdravilnih rastlin, kot tudi VM Dwivedi, ki je mednarodno priznana avtoriteta na področju rasayan (ajurvedski zeliščni in mineralni pripravki).

Za vsakogar, ki želi živeti zdravo življenje, je Maharishi Ayurveda zanesljiv spremljevalec za celostno zdravje in naravnega ravnovesja z uporabo tisočletja starega znanja ajurvedskega zdravstvenega sistema, na katerem temelji tudi razvoj, proizvodnja in dobava najboljših Ajurvedskih izdelkov za sodobno življenje.