Kaj je ajurveda?

Ajurveda je najstarejši zdravstveni sistem za ohranjanje in ustvarjanjeMahariši Ajurveda popolnega zdravja in je kot taka priznana s strani Svetovne zdravstvene organizacije WHO.

Znanje, ki ga zajema Ajurveda, je brezčasno in uporabno, saj na enostaven in celosten način skrbi za preventivo, ponovno vzpostavljanje ter ohranjanje zdravja.

Ajurveda je veda o dolgem, srečnem in zdravem življenju. Čeprav zapisi o Ajurvedi segajo več kot 5000 let nazaj, Ajurveda tudi človeku moderne dobe omogoča, da se s pomočjo znanja, nasvetov in naravnih, zeliščnih preparatov, ki nimajo stranskih učinkov, vrne v ravnovesje po naravni poti.

Je enostavna, uporabna in učinkovita, saj njena modrost izhaja iz narave in poznavanja Naravnih zakonov. Ajurveda nas uči, kako živeti uravnoteženo življenje, ki je temelj dobrega počutja, naravne lepote in posledično dolgotrajnega in popolnega zdravja.

Trije modreci - Mahariši AjurvedaV začetku osedemsetih let je modrec Mahariši Maheš Yogi povabil tri takrat največje ajurvedske strokovnjake: dr. V.M.Dwivedija, kot največjega strokovnjaka za proizvodnjo ajurvedskih zdravil in preparatov in hkrati poznavalca starodavnih forumul, dr. B.D. B.D. Triguno, kot največjega strokovnjaka branja pulza in dr. Balaraj Maharishija, kot največjega poznavalca zdravilnih zelišč. Skupaj so v popolnosti obnovili starodavno znanje in modrost Ajurvede in jo poimenovali Mahariši Ajurveda. Medicinski svet je takrat omogočil proizvodnjo izvornih rastlinskih prepratov v največjem skladu s klasičnimi ajurvedskimi teksti.

Več o Mahariši Ajurveda »
O preparatih Mahariši Ajurvede »